Jeugdland Blog

Jeugdland Blog

infoblad juni 2016

InfobladGeplaatst door juf Lieve - Zorg 31 mei, 2016 14:23


Ik ben SUPER!

VP2 K1Geplaatst door juf Marlies 22 mei, 2016 20:02
Omdat we allemaal SUPER zijn werkten we in de klas rond superhelden en waarom we allemaal zo super zijn. En daarbij hoort natuurlijk ook je verkleden in een superheld! Het was een SUPER week!

Thema kapper

VP2 K1Geplaatst door juf Marlies 22 mei, 2016 19:55
Tijdens het thema kapper konden we elkaars haren mooi maken in de kappershoek in de klas. Er werd een wasbak nagebootst, en een kappersstoel met spiegel. De kleuters konden elkaars haren kammen, drogen, krulspelden indraaien,... maar knippen dat mocht natuurlijk niet smiley. Daarvoor kwam kapster Gitte langs in de klas, haren knippen, drogen, vlechten, krulletjes maken, gel in de haren doen,... Ze deed het allemaal super! Er kwamen ook andere leuke activiteiten aan bod tijdens de week zoals krullen stempelen, schilderen met een kam, poppenharen wassen en drogen en nog veel meer.


renovatiewerken 4

MededelingenGeplaatst door ICT 22 mei, 2016 14:41
Deze unit werd in 8 werkdagen opgebouwd!
De foto's laten de voortgang van de constructie van de unit zien.
De buitenkant is af en de nodige voorzieningen voor water, electriciteit, sanitair en internet zijn ook al klaar. De volgende stap is de afwerking binnenin: wanden, vloeren, verlichting,....
Wij genieten ondertussen al van dit uitzicht...renovatiewerken 3

MededelingenGeplaatst door ICT 22 mei, 2016 14:36
Allerlaatste nieuwsje uit blok A:
- de inbouwsystemen voor de hangtoiletjes werden geplaatst
- de collectoren voor de verwarmingsbuizen werden netjes bevestigd in de technische ruimte
- nadat alle leidingen op de ondergrond gelegd werden, spoten de werkmannen een dikke laag PUR-schuim, een degelijke isolatielaag!Enkele hoeken van de klas.

VP1 K2Geplaatst door juf Veerle 22 mei, 2016 13:13


Moederdag

VP1 2ljGeplaatst door juf Cindy 16 mei, 2016 20:44
Hopelijk hebben alle mama's al kunnen genieten van hun geschenk voor moederdag.Lente in de klas en naar het park

VP1 2ljGeplaatst door juf Cindy 16 mei, 2016 20:38
Tijdens de W.O.-lessen leerden we over het thema lente. De kinderen brachten typische lentebloemen mee. We zagen de typische kenmerken van deze bloemen en bestudeerden de delen ervan. Daarna onderzochten we aan de hand van proefjes wat een plant nodig heeft om te kunnen groeien. We merkten dat een plant licht, lucht, water, warmte en goede teelaarde nodig heeft. Dit merkten we op:
De plant in onze kast groeide niet goed. (Het was namelijk donker in de klas). Bij de bonenplant die geen water kreeg, zagen we geen verandering. De zonnebloemen die we in zand hadden gezaaid, kwamen ook niet tevoorschijn. Gelukkig konden we bij de goed verzorgde planten wel het groeiproces duidelijk zien.
We leerden ook over het park en gingen op leerwandeling om te kijken naar lenteverschijnselen. De foto's van deze leerwandeling kunnen jullie zien op de blog van het 3de leerjaar. Deze leeruitstap gebeurde klasdoorbrekend.


Volgende »